Svetila.si

< Nazaj

Nasveti

Priporočila za izbor svetil glede na barve in materiale notranje opreme

Priporočila za izbiro svetil glede na barve in materiale notranje opreme so vse pomembnejša v sodobni arhitekturi. Umetna svetloba igra ključno vlogo pri izražanju arhitektovih idej, domišljije in fantazije v notranjem dizajnu hiš, poslovnih prostorov in zunanjosti. Italijansko podjetje Duralamp je v sodelovanju z arhitekti razvilo projekt ‘TONE’, ki se osredotoča na umetno ustvarjanje svetlobe, prilagojene različnim kombinacijam barv in materialov notranjega interierja.

Projekt ‘TONE’ vključuje uporabo različnih LED svetlobnih virov, ki ustvarjajo raznolike odtenke in sence svetlobe, kar omogoča bogate spektre in izboljšuje kontrast. Paleta odtenkov TONES obsega sedem različnih odtenkov svetlobe, ustvarjenih digitalno in nato reproduciranih, da poudarijo barve in materiale interierja ter okrepijo izraznost arhitekta. Te svetlobne rešitve so visoko specializirane in primerne za domačo, trgovinsko, hotelsko in zabavno osvetlitev.

Raznolikost materialov in barv


V paleti TONES najdemo naslednjih sedem odtenkov svetlobe, razvitih z namenom izboljšanja različnih barv in in materialov notranjega oblikovanja:

CALM: Idealna za opeko, usnje in preprogo  ter barvam kot rdeča, vijolična, rjava ter oranžna . Ustvarja mirno, toplo in sproščujoče vzdušje. Prilagaja se različnim barvam svetlobe.

SENTIMENTAL: Idealna za pozlačene kovinske elemente, les in kožo. Ta odtenek vključuje rumene tone svetlobe, pa tudi odtenke modre in zelene. Idealen je za ustvarjanje sofisticiranega videza in je tako najbolj primeren za osvetlitev materialov temnih barv.

Duralamp Projekt TONE - Calm

Calm

Sentimental

RECHARGE: Primerna za plastiko, usnje, les in teksturirane tkanine. Ta svetloba poudarja modro in azurno modro ter izboljšuje nevtralne tone. Sproščujoča in naravna.

COLLABORATIVE: Primerna za potiskane materiale, kamnito oblogo, omet in les. Ta svetloba v nevtralnih tonih se odlično ujema z belimi in sivimi toni ter toplo rdečo in gorčično barvo. Izboljšuje eleganten in prefinjen stil.

Duralamp Projekt TONE - Recharge

Recharge

Duralamp Projekt TONE - Collaborative

Collaborative

EDGY: Primerna za marmor, kovino, kamen in les. Svetla, nevtralno bela svetloba se dobro kombinira z naravnimi materiali ter črno in belo barvo. Ta svetloba ustvarja sodoben, mestni videz prostora.

ENERGETIC: Primerna za plastiko, potiskane materiale in usnje. Ta svetloba poudarja “odsotnost” barv, kot sta črna in bela, in se dobro kombinira z nasičenimi barvami, kot je svetlo rdeča. Prostoru daje energijo s kontrasti in geometrijo.

Duralamp Projekt TONE - Edgy

Edgy

Duralamp Projekt TONE - Energetic

Energetic

LIVELY: Primerna za prostore z raznolikimi materiali in barvami. Ta nevtralna svetloba odlično reproducira barve in je primerna za prostor brez prevladujočih barv ali materialov. Osvetli prostor z naravnimi toni, kot so svetlo siva in svetlo zelena, ter ustvarja občutek svobode in živahnosti.

Duralamp Projekt TONE - Recharge

Lively

Projekt ‘TONE’ prinaša koncept nove svetlobe, ki ni omejen na standardne barvne temperature. Spektri svetlobe so oblikovani za ustvarjanje posebnega vzdušja in okolja, ki si ga zamisli arhitekt. Svetloba v paleti TONES je prilagojena za izboljšanje različnih kombinacij materialov in barv ter ustvarjanje izbranega sloga in atmosfere, ki vzbuja emocionalne odzive.

Oglejte si pestro izbiro nadgradnih stenskih in stropnih luči ter naročite online.

Vas zanima naša ponudba svetil?

Vas morda zanimajo izdelki?

CREW 2 S LED stenska svetilka
LAKE LED stenska svetilka
PLENA LED zatemnilna svetilka
PALMA HANGING LED svetilka

Vas zanima naša ponudba svetil?