Svetila.si

< Nazaj

Nasveti

Kako izbrati primerna svetila za dom?

 

Pred vsakim nakupom svetil je najbolj pomembno, da se vprašamo za kaj bo svetilo namenjeno in kaj bo osvetljevalo.

 

Svetloba je osrednji element vsakega prostora, zato je pravilna izbira luči bistvenega pomena. Svetloba bo v vaš dom dodala domačnost, edinstvenost in udobje, ki ga potrebujemo za vsakodnevno življenje.

 

Strokovni nasveti ob nakupu svetil

 

Pomembno je, da si projekt razsvetljave dobro zastavite. Vsak prostor potrebuje drugačno osvetlitev. Če točno ne veste, kakšna svetloba bi bila za posamezen prostor najbolj primerna vam svetujemo, da se za to posvetujete s prodajalci v specializirani trgovini svetil, kjer boste dobili strokovni nasvet, kaj bi bilo za vas najbolje.

 

Arhitektura in razsvetljava

 

Svetila si – nakup in brezplačno svetovanje

 

V primeru, da se lotevate celovite obnove stanovanja ali gradite novo hišo pa vam svetujemo, da se za to obrnete na arhitekta, ki je prisoten pri vašem projektu. Glede na namenskost prostora in vaše želje, boste tako najlažje našli odgovore katera svetila bodo najbolj funkcionalna in obenem estetsko dovršena.

 

Poleg tega bodite pozorni tudi na pravo moč svetil in primerno barvo svetlobe. Ti dve lastnosti sta najbolj pomembni, da se boste počutili najbolje. Večini uporabnikov je bistvenega pomena sam izgled luči, ki se ujema s celotnim stilom opremljanja, kar seveda drži, kljub temu, pa zaradi samega izgleda ne smemo zanemariti zgoraj naštetih dejstev.

 

Izbira svetil glede na prostor in stil

 

Svetila si – nakup in brezplačno svetovanje

 

Specializirana trgovina vam ponuja svetila, primerna tako za zunanjo kot tudi notranjo uporabo, za različne prostore in stile. V spletni trgovini lahko izberete želeni prostor in stil ter si tako izberete sebi najbolj primerno osvetlitev. V prodajalni pa so vam na voljo tudi specializirani prodajni svetovalci, ki vam bodo pomagali pri izbiri ter pravilni odločitvi nakupa luči.

 

Kaj lahko storimo za vas?

 

Svetila si – nakup in brezplačno svetovanje

 

* Izdelamo mapo razsvetljave,

* Naredimo svetlotehnični izračun,

* Izdelamo linijske luči po meri ter vam izbrana svetila umestimo v vaše načrte.

 

Osvetlitev točno določene točke

 

Svetila si – nakup in brezplačno svetovanje

 

Velikokrat bi si želeli osvetliti le točno določeno točko. Za to so najbolj primerna talna svetila. Osvetlitev lahko s takimi svetili usmerite v točno določeno točko ali objekt in ustvarite atmosfero, ki jo želite ali izboljšate določen kotiček prostora, ki bi ga radi poudarili.

 

Če govorimo o dizajnu talnih svetil je izbira res neomejena, njihova uporabnost pa vsestranska. Izbirate lahko med klasičnimi rešitvami, modernimi svetili, enostavnimi ali prefinjenimi oblikami. Talna svetila bodo v prostor poleg svetlobe dodala tudi poseben čar in končen izgled prostora.

 

Viseča svetila za osvetlitev miz, kuhinjskih otokov

 

Svetila si – nakup in brezplačno svetovanje

 

Ko pomislite na osvetlitev jedilnih ali delovnih miz, kuhinjskih otokov ter ostalih podobnih površin verjetno najprej pomislite na viseča svetila, ki so tudi najbolj pogosto uporabljena za omenjen namen. Tudi pri visečih svetilih je izbira ogromna, izbirate lahko med številnimi oblikami in materiali, v prostor pa dodajo okrasni element, ki ga velikokrat prvega opazimo v prostoru.

 

V modernejših prostorih se za viseča svetila vedno več uporabljajo tudi linijska svetila, ki jih lahko izdelate tudi po meri.

 

Svetila si – nakup in brezplačno svetovanje

 

Potrebujete pomoč in svetovanje.  Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo svetovali.

 

Svetila si – nakup in brezplačno svetovanje

Vas zanima naša ponudba svetil?

Vas morda zanimajo izdelki?

Monza R 22 LED stropna svetilka
Aliso LED stropna svetilka
Sovana 45 LED viseča svetilka
Leticia 2 stenska svetilka

Vas zanima naša ponudba svetil?