Svetila.si

< Nazaj

Nasveti

Zatemnitev svetil

Se lahko vsa svetila zatemnijo?

Marsikdo si želi v svojem domu ali poslovnih prostorih prilagoditi intenzivnost svetlobe glede na situacijo ali trenutno razpoloženje. Vendar pa se lahko zatemnijo le svetilke, ki imajo za to predviden ustrezen napajalnik. Svetilke ali sijalke, ki imajo možnost zatemnitve, so označene s posebnimi znaki na embalaži, kot so “dimmable” ali “dimm”.

Svetila ki se zatemnijo so idealna rešitev za tiste, ki si želijo prilagoditi intenzivnost svetlobe, saj lahko z njimi dosežemo vse od močne svetlobe, ki je primerna za delo, do nežne ambientalne osvetlitve, ki je primerna za počitek in sproščanje. Zatemnilna svetila lahko zatemnjujemo s stenskim stikalom, stikalom v profilu, z daljinskim upravljalnikom ali mobilnimi aplikacijami.

V primeru, da ne želite zamenjati vaših glavnih svetil, lahko prostor popestrite z dodajanjem stoječih ali namiznih zatemnilnih svetilk. Stoječe svetilke se zelo lepo prilegajo v dnevni sobi, medtem ko so namizne svetilke primerne za otroško sobo ali spalnico. Zatemnilne svetilke omogočajo prilagodljivost svetlobe, kar je še posebej koristno pri branju knjig ali drugih dejavnostih, pri katerih potrebujemo različno moč svetlobe.
kontroler dimanja

 

Pri izbiri zatemnilnih svetil imate na voljo možnost integriranih LED svetil ali zatemnilnih sijalk, ki jih lahko vstavite v katero koli luč z opcijo menjave sijalk. Za popolno delovanje pa potrebujete primerno stikalo, ki omogoča zatemnitev. V naši ponudbi svetil lahko najdete primerno zatemnilno stikalo ali pa nas obiščete v salonu, kjer vam bodo prodajni svetovalci pomagali pri izbiri pravih svetil za vaš dom ali poslovne prostore.

Vsekakor je prilagodljiva svetloba z zatemnilnimi svetili odlična izbira za tiste, ki si želijo prilagoditi intenzivnost svetlobe glede na situacijo ali trenutno razpoloženje. Pri izbiri svetil pa je pomembno upoštevati obstoječo električno inštalacijo ter vaše želje in potrebe. Stopite v stik z našimi strokovnjaki, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč ter vam svetovali pri pravilni izbiri svetil za vaš dom.

 

Zatemnilna oz. dimabilna svetila

Vas zanima naša ponudba svetil?

Vas morda zanimajo izdelki?

Sovana 45 LED viseča svetilka CCT
Waco L LED stropna svetilka CCT
Slim68 LED stropna svetilka CCT
Monza II S stropna svetilka CCT

Vas zanima naša ponudba svetil?